سوگ عزیزان
از دست دادن عزیز برای هر انسانی سخت است و اگر افراد داغ دیده با مهارت های کنترل غم بعد از مرگ عزیزشان آشنایی نداشته باشند، روزهای بسیار سختی را خواهند گذراند. در سوگ عزیزان باید:
۱٫ احساسات تان را کنترل کنید: مدیریت احساسات در غم از دست دادن عزیزان باید به گونه ای باشد که این احساسات نه سرکوب شود و نه افراطی و مهارگسیخته خود را نشان دهد.
۲٫ از تنهایی بپرهیزید: صحبت کردن با بازماندگان درباره عزیز از دست رفته، و بیان نکاتی از زندگی او می تواند به آنان کمک کند. این کار باعث کاهش سنگینی غم و اندوه درونی افراد رنج دیده خواهد شد.
۳٫ آزادانه اشک بریزید: آزادانه اشک ریختن و گاهی ناله کردن از واکنش های طبیعی در غم از دست دادن عزیز است. نباید فرد داغ دیده فکر کند، که این واکنش ها نشانه هایی از ضعف شخصیتی اوست. این واکنش ها نه تنها نشانه ضعف نیست، بلکه یکی از نشانه های سلامت روان یک فرد است که احساساتش را این چنین بروز می دهد.
۴٫ پذیرش به معنی فراموش کردن عزیز نیست: نباید تصور کنند که بازگشت به زندگی عادی به این معنی است که آن عزیز فراموش شده است! الگو گرفتن از افرادی که چنین غم هایی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند نیز می تواند کمک زیادی به خانواده داغ دیده کند.
۵٫ درک حضور و معیّت خداوند به هنگام فقدان عزیزان: خداوند متعال در آیات متعددی همراهی خویش را به انسان ها اعلام کرده است تا آنان خود را از قلمرو حمایتی خدا خارج ندانند، و به مدد این شناخت بر مشکلات فائق آیند. خداوند سبحان برای زدودن غم روحی پیامبر(صلی الله علیه و آله) در مسیر تبلیغ رسالت، او را به همراهی خویش نوید می دهد: « وَاصْبِرْ وَمَا صَبْرُکَ إِلَّا بِاللَّهِ وَلاَ تَحْزَنْ عَلَیْهِمْ وَلاَ تَکُ فِی ضَیْقٍ مِّمَّا یَمْکُرُونَ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِینَ اتَّقَوْا وَالَّذِینَ هُم مُحْسِنُونَ» [۱] صبر کن و صبر تو فقط برای خدا و به توفیق خدا باشد و به سبب کارهای آن ها اندوهگین و دلسرد مشو و از توطئه های آنان در تنگنا قرار مگیر. خداوند با کسانی است که تقوا پیشه کرده اند و کسانی که نیکوکارند. [۲]
دانلود کتاب آرام بخش دل داغدیدگان
http://www.askdin.com/thread9114.html
پی نوشت :
۱٫ سوره مبارکه نحل، آیات ۱۲۷ و ۱۲۸٫
۲٫ پایگاه خبری علمی آموزشی میگنا، مشاوره و روانشناسی (تلخیص)، ۲۸/۰۷/۱۳۹۳٫